Indlæser Begivenheder

« All Events

Flat Bop

30 maj // 20:00 - 22:00

- 125 DKK

Flat Bop er en trio, der tager udgangspunkt i hammondorglet, som er stammen i bandets lyd. Saxofonen og trommerne er med til at fuldende det klassiske trioformat, som især ses i den amerikanske orgeljazz. Musikken tager udgangspunkt i den jazzede tradition og har udviklet sig til at være en blanding af forskellige genrer som fx funk, soul og blues til mere moderne kompositioner, der stikker mere ud fra de gængse rammer.

I begyndelsen af 2021 var bandet i studiet i Aarhus for at indspille den kommende plade, El Butcho. Titlen er en fortsættelse af det samme vrøvleagtive sprog, som prægede første album, der hed Soupe de Loop. Titlen refererer til en ung slagterdreng, der mildest talt ikke er for heldig i sit arbejde som slagterdreng. Det er ikke et gennemgående tema på albummet, at det handler om slagterdrengen, men det er her, musikken starter – med nummeret The Butcher.

El Butcho udgives i foråret 2022 på vinyl, og herudover er der lavet en helt særlig bog, hvor alle noderne til musikken er samt billeder fra studiet med beskrivelser af de forskellige kompositioner. Featuring på udgivelsen er Stefan Ringive (trombone) og Bo Møller (guitar).

Bandet har optrådt hovedsageligt i Danmark og Norge og har givet koncerter på steder som La Fontaine, Jazzcup, Sønderborg Jazzclub, JazzEsbjerg, Tøjhuset (Fredericia), Herr Nilsen (Oslo), Kristiansand Jazzvesen samt en masse forskellige festivaller. Herudover er musikken fra Soupe de Loop blevet spillet på P8 Jazz fast i 2021.

Line up:
Christoffer Gausdal Find, saxofon
Gunnar Sjur Ringøen, hammondorgel
Chris Falkenberg, trommer

Feat. Stefan Ringive (trombone) og Bo Møller (guitar)

Udpluk fra anmeldelser af Soupe de Loop (2019)
”Flat Bop har begået en god debutplade, hvor det kollektive og samlede udtryk er deres force. De forsøger ikke at stikke ud for hinanden. Det klæder dem og musikken”
Niels Overgaard, JazzNyt

”Tilsammen levendegør de fire den musik, der nok er ny, men også rundet af den tradition, der afspejles i orkesterets navn. Albummets vrøvletitel er volapyk, men en god spejling af det karakteristisk uhøjtidelige og særegne udtryk, som orkesteret fremelsker. Musikken er drillende, præget af smittende livsglæde, og så inviterer den op til dans – trods temposkift”
Ivan Rod

”‘Soupe De Loop’ består af 9 tracks fordelt på 46:41 og man bliver både fanget og smittet af Flat Bops legesyge, usædvanlige spilleglæde og uhøjtidelige selvironi, der dog aldrig truer hverken ekvilibrisme eller musikalitet.”
Martin Loft, LOFTsKAMMER

Medlemmer af Skanderborg Jazzklub kan købe billet til reduceret pris

Detaljer

Dato:
30 maj
Tidspunkt:
20:00 - 22:00
Pris:
125 DKK
Hjemmeside:
Køb Billet

Sted

Walthers Musikcafé

Detaljer

Dato:
30 maj
Tidspunkt:
20:00 - 22:00
Pris:
125 DKK
Hjemmeside:
Køb Billet

Sted

Walthers Musikcafé