DET STARTER PÅ WALTHERS

FOKUS PÅ BYENS UNGE

Walthers har snart 10 års jubilæum, og i den forbindelse varmer vi op ved at lave en portræt serie af en udvalgt række unge mennesker. I gennem mange år har de formet Walthers Musikcafé og dem selv.

At være en del af Walthers er ofte drevet af et ønske om et fællesskab, som med tiden udvikler sig til noget fagligt. For nogle bliver fagligheden så stor, at de kan tage det med videre til deres voksenliv, og for andre er det mere de sociale relationer der bærer frugt.

Og blot for lige at sætte det i ramme og firkant. Denne serie er selvfølgeligt filmet og klippet af en tidligere frivillig fotograf, som nu arbejder som professionel filmfotograf.

Det starter på Walthers!

UDGANGSPUNKTET – DIVERSITETEN

Til nye frivillige på Walthers stiller vi ofte ét spørgsmål. Vi vil nemlig rigtigt gerne høre, hvad de kan bidrage med og til det er der sjældent et forkert svar. For brænder der en ild, skal vi ikke starte med at slukke den og som frivillig kan man bidrage med meget forskelligt. Et sted som Walthers har brug for mange kvaliteter og talenter.

Vi er alle forskellige og det er en af styrkerne. Vores frivillige lærer at favne forskelligheden og se kvaliteterne i hinanden. For når vi går sammen om at skabe noget får det mange facetter og nye vinkler. Det sker, fordi vi er forskellige. Når vi alle kan se værdien af det, så er det at fællesskabet blomstrer.

NYE FRIVILLIGE PÅ WALTHERS

Når vi får nye unge forbi, som gerne vil være en del af vores 50 frivillige store hold, så har vi afstemt hvad man starter ud med. Det kan være man har en tekniker i maven, eller gerne vil være med til at arrangere de næste hyggeaftener?

Det kan også være vores nye frivillige søger mere bredt og i højere grad er en glad ung, som søger inspiration og gerne vil bidrage ind i det netværk, vi allerede har kørende. Så kan man hjælpe med at tjekke billetter, seate gæster, hænge plakater op eller måske ende som grafiker. Det er i bund og grund kun fantasien der sætter grænserne.

Sagt med andre ord. Det er oftest viljen der giver mulighederne og skaber vejen frem. En klar opfordring fra os om at komme forbi til en kop kaffe og en samtale hvis man sidder og drømmer om at blive en del af fest, koncert og arrangementskulturen vi har omkring Walthers.

Fællesskabet forpligter og udvikler den enkelte

MØD ANNA

En af vores bartendere i gennem tre år. Anna startede som 18 årig i sin gymnasietid, og har som bartender været en af hjørnestenene i perioden. Hun har forstået at Walthers er noget man former. Ved at bruge Walthers har Anna være skabende for identiteten og Anna har være ned til at sikre sammenholdet i gruppen af frivillige og bartendere.

Det Anna tager med fra Walthers er både et stærkt netværk, men også en masse menneskelige erfaringer. Anna har hjulpet til et utal af koncerter og har også lært balancen imellem det at være fan og professionel.

“Kigger du ikke forbi til en kaffe? Jeg sidder her allerede… Vi ses”

MØD SILAS

Silas startede også da han gik på Gymnasiet. Han kunne lidt med lyd og teknikken bag, så efter en periode med vores “lyd-onkler” kunne Silas hurtigt stå alene som lydmand overfor et fuldt band. Over tid blev Silas bedre, og interessen endte i en uddannelse og et fast arbejde med lyd og teknik som omdrejningspunkt.

Silas har i dag eget studie, og faktisk har han lavet en del af det tekniske lydarbejde der ligger bag videoerne her på siden.

Når der er festival i Danmark, også Smukfest, så møder vi Silas ved scenerne. Silas arbejder i dag med udlejning af instrumenter og udstyr for firmaet Soundforce.

“Ansvaret er stort på Walthers, og vil man have det kan man få det”

MØD ANNIKA

En af de yngre frivillige i denne serie, som kun været hos os i et års tid ved optagelserne. Annika fandt vej til Walthers via venner på Gymnasiet, og hurtigt blev hun drivkraften i en nye gruppe af unge, som bruger Walthers.

Walthers “lever” af vores frivilliges energi og skabertrang. Derfor er det vigtigt at vi har unge som har lyst og ideer til at skabe aftener, som appelerer til andre gæster. Det kan være alt fra brætspilsaftener, quizaftener eller noget helt tredje.

Annika er en meget typisk frivillig, i den forstand at Annika ikke vidste 100% hvad hun ville hjælpe med da hun startede. Det har ført til en skabertrang ud i events, men også en hjælpe med dagligdags opgaver til koncerter på Walthers eller Fælleden. En vigtig rolle når et spillested skal fungere.

“Jeg blev helt vildt hurtigt en del af fællesskabet”

MØD KRISTIAN

DJ, producer, fotograf, billetkontrollør, stagehand… Kristian har taget Walthers til sig, og han har hjulpet med mange forskellige opgaver i den tid han har brugt på Walthers. Han startede som 16 årig og ville spille som DJ. I dag har han udgivet sit eget musik og arbejder benhårdt på at få en professionel karriere som DJ og producer.

Kristian har igennem årene gjort brug af Walthers som den netværksbase det også er. Mange af vores frivillige har med musik at gøre, og via festivalen er musikken det bærende element i det lange sigte.

“I dag er det mig de booker, og ikke kun udstyret”